Helg igen! :D

Har varit en helt sanslös vecka, har varit så fullt på jobbet att man inte ens hunnit småblogga lite. Känner mig alldeles sluut!

Så här försummas både bloggläsning och bloggskrivning. Inte bra.

Tvättade mammas bil igår, vi var hennes chaufförer för hon var på nån choklad- och vinprovning, vilken lyx va?
Och dessutom få en ren bil, som vi iofs åker runt i nu idag också då vår bil är och blir lite polerad. :)

Ska lämna tillbaka Skodan ikväll, i samma veva som vi ska till mamma och pappa och äta tillsammans med familjen Lööf från Nolby. :)
Och innan vi lämnar Skodan så ska vi ju ha hämtat hem Edith så klart.

Bert och Ann-Marie var förbi med en inflyttningspresent igår medan vi var borta, ringde och tackade och kom sen på att vi ju kunde fika tillsammans hos mamma på kvällen efter att vi  häntat henne. Så jag skcikade ett mess och de dök upp efter åtta. Kul!
FIck för övrigt ett gigantiskt stort salt och pepparkvarnsset! Coolt var det!

Rensade ogräs i onsdags medan Pär klippte gräs, det var nästan kul. Men det var nog övergående.. :)
Pärs kompis Peter var nere och visade upp sin bil och kollade in vårt hus nu i veckan också, och mitt i det så dök Janne och Binger förbi och vill ha kaffe. Så vi blev ett helt gäng. :)

Imorrn kommer fam Westin och grillar, lär bli skitkul! Ska marinera köttet ikväll.

Och på söndag så fyller farmor år. Och som vanligt så önskar hon sig ju inget. Har inga bra idéer än heller, måste filura lite på det.

Kick-offen förra helgen var skitkul. Vi tog det lugnt och figurade i en mordutredning. :) Jag bor med en mördare kom det fram där, men konstigt nog fick han gå fri! Jag säger ju att dagens rättssystem är åt skogen!
Österström rekommenderas defintivt iaf! Underbar mat, mysigt och nära. vilket ju är skönt när man ska hem också.

Kamphundar borde förbjudas, hundkörkort vore att föredra!

Har inte känt för att skriva nåt på ett tag. Läste på länken nedan och kom på att jag ju måste skriva nåt nu.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1168575/skulle-pa-begravning-hunden-blev-ihjalbiten

Rocky blev attackerad av en sån där jävla hund för en vecka sen. Fick papper igår på polisanmälan som jag gjorde.

Nu gick det ju faktiskt bättre än väntat med Rocky, men jag kommer aldrig att lyckas förtränga när mamma ringde och skrek i panik att Rocky hade blivit biten och att vi måste komma och skjutsa dem till djursjukhuset. Pappa jobbade. Det har nog aldrig känns så lång tid att åka från jobbet och hem till mamma och pappa.
Hunden bet sig fast i Rockys öra, så han fick hål på utsidan och på insidan. Det blöder väldigt mcyket från ett öra kan jag meddela, syns väldigt bra på en golden.

Faran är ju in te fysisk dock, utan psykisk. Vill ju inte att han skall bli rädd för andra hundar och kanske bli aggressiv själv för att han är rädd. En polisanmälan är meningslös iaf, det måste till ett par tre stycken mot samma hund för att det skall hända nåt. Alt att hunden attackerar en människa. Underbart va?
Har man en bra försäkring så kan ägaren klara sig utan att betala så mycket också. Helt vansinnigt är det.

Det värsta är att det höll på att hända igår igen, då mötte mamma och Rocky dem på sin morgonpromenad. Hunden slet sig ännu en gång, men den här gången fick han som var ute med den stopp på hunden.

Mamma är ju livrädd för att gå ut med honom själv, speciellt på morgonen, vilket jag förstår. Jag tycker själv att det är skitläskigt! Man vill ju inte vara rädd när man går ut med hunden, det kan ju också smitta av sig på honom.

Hoppas iaf att det löser sig på nåt sätt, för det är ju inte alltför lattjo nu! Rocky verkar just nu iaf vara den som tar det mest med ro, annat var det första kvällen.

 

En bild nu och en bild från påskhelgen uppe i stugan. Klickar man på bilderna så får man upp en större bild, pappa. ;)


14 maj

Idag så skall det springas, skulle egentligen göra det igår men då hann vi inte. Nu är det ett tag sen igen, detta kommer att ta kål på mig. Men men, man kan ju inte gnälla på att byxorna inte sitter snyggt om man inte försöker iaf. Så heja GI och löparskor. Vore trevligare med en tidning och en glass. :)
Undra om man ska ha en glassmaskin? Då kan man ju göra glassen själv på riktiga grejor ist för sockret pch allt det andra. Men är det v ärt det? HIttade en men den tog bara 0.8 liter, och man borde väl oftast använda den om man är några stycken. Det blir ju lite glass. Världsliga problem. :)

Skall passa på att handla efter springturen också, hittade ett mumsigt recept i ena GI-boken igår när jag sökte lite inspiration. Vi hade allt utom just lövbiff hemma. Plus att det måste bunkras upp lite, vi har ju inte varit hemma på ett tag så vi har ju inte handlat heller. Vårt normalt lverfulla kylskåp bjuder inte på så mycket kul just nu.

Kanske kan passa på att göra lite chili con carne ikväll också, bra till matlådor. Vi ska ju till Therese, Micke och Viktor imorrn. Det skall bli kul, inte bara för att se om Viktor växt nåt utan även för att vi brukar ha väldigt kul ihop när vi träffas. :) Tydligen har Viktor fått testa nåt av plaggen vi köpte till honom innan han föddes i storlek 62, coolt. :)

Skall försöka se om jag kan hitta bilderna som knäpptes i Stockholm iaf och lägga in några. :)
På tiden va?
Hade mer bilder i förra bloggen, även om det inte var massor. Men jag skriver ju oftast mina inlägg på jobbet och där har jag ju inget. Ska börja ta med mjig kabeln och kameran hit ist.
Eller så kan man göra som Pär, ta med mobilladdaren till jobbet och sen inte ta med den hem igen. Då får man döda mobiler. :)

Tisdag 13 maj

Åkte hem och städade järnet innan maten stoppades in i ugn en. Blev fiskgratäng. Hitad einget vitt vin hemma när jag skulle blanda grädde och saffran och så vidare, så jag dängde i lite rödvin. Blev en lustig färg och Pär såg väldigt skeptisk ut, även jag egentligen.. Borde ju finnas en anledning till att det inte är med i fiskrecept.
Men det blev skitbra! Haha, skam den som ger sig.

Sen kom Emil förbi och tittade på MGn, grabbarna pillade lite, hämtade lite mätinstrument hos Emil och hittade felet så det skall ej vara nåt problem. :)

Vi drack te alla tre och tittade lite på House innan Emil gick hem.

Förresten, kul att du hittat hit Carro!  :)
Ja, nog var det evigheter sen! Var ju dessutom inte igår som vi träffades på julmarknaden heller, annars så har ju det hänt ett par gånger i hyfsat vuxen ålder iaf ;) Hoppas att allt är bra med dig, med Madde och alla andra också för den delen. :)

Bloggar är bra för mycket, till exempel för att hitta folk. :) Man kan ju alltid känna sig lite mer delaktig. :)

Händelserik helg

Pär ska väl alltid ställa till det på nåt vänster.  SKulle kunna bli århundratets längsta inlägg det här, får väl se hur långt jag orkar.

Vi åkte ju tåget tidigt i lördags morse, bytte i Stockholm till Nässjö och i Nässjö så bytte vi till Krösatåge. Observera att det verkligen hette Krösatåge, inte Krösatåget. Denna rälsbuss tog oss till Smålandsstenar. Bara en massa omkullfallna träd och grusvägar svischade förbi rutorna.

Vi kom fram 17.05, blev hämtad av han som hade MGn och körd till garaget där Mgn fanns. Låt mig säga så här, MG-bilar ä betydligt mindre än vad jag trodde.  Man sitter som en smurf, hur mycket kortare var man förr i tiden? :)

Denna MGA saknar som alla andra bilar påd en där tiden det mesta som man kan se som en bekvämlighet nu. Bilbälten, nackstöd, radio, nedvevbara rutor. Baksäte fanns ej heller, så för att kunna komma åt grejerna vi hade i ryggsäcken så fick den bo mellan mina fötter. Som jag sa, en smurf satt man som. :) Den gick ju iaf typ 80, så att ta sig från Smålandsstenar till Sabina och Mange i Huddinge, det tog sin lilla tid. Då stannade vi enbart för att tanka och snabbäta på Donken.

Vi satt och lekte Ett skepp kommer lastat i tio mil ungefär. Man får vara påhittig när det inte finns nåt att göra. Vi gjorde det lite extra avancerat som t ex Ett skepp kommer lastat med motordrivna mandariner med munsår.. Tänk vad man kan bli road av lite när det gäller... :)

Pär lyckades ju förlänga vår redan långa restid med en bra stund också. Vi tankade utanför Norrköping, när vi kört ut på E4:an igen så kommer han på att han glömt tanklocket på macken. Tanken satt ju längst bak ganska långt ner, så han var ju skraj att det mesta skulle skvimpa hur också. Suck! Naturligtvis fanns det ju ingen avtagsväg på typ en mil, så vi fick ju åka av och sen köra tillbaka och så.. Plus ringa Eniro för att få nummer till macken så att de gick ut och tog reda på locket. Man har lätt att hålla sig för skratt i såna lägen. :)

Vi kom fram till Stoickholm typ vid ett, Mange hade somnat så vi surrade lite med Sabina innan vi nattade.

Söndagen tillbringader vi med dem ute på Djurgårn, liggandes på en filt så käkade vi lite glass och surrade vid en liten kanal där.

Åkte förbio en massa båtar som man kunde småtitta på. Bland annat en segelbåt, som slog rodret i nån sten eller nåt, hela båten hoppade iaf till. Gubben vinkar och säger att det är grönt. Efter typ femtio meter händer det igen, en riktig smäll denna gång. Och några meter efter det så hände det igen. Haha, han lär ju ångra sitt val att åka genom där. Stackarn.

Just ja, glömde att vi åkte förbi Kungens kurva innan Djurgårn också, Sabina och Mange hade köpt en fåtölj. Vi råkade snubbla in på Cervera och fynda en Höganäs-tillbringare. De skall nämligen sluta med färgen citrus. Skit! Jag som gillar den färgen som komplement till det svarta och vita. Men halva rpiset var ju ej dumt, skall gå här i stan och kolla om de har några mindre skålar kvar också.

Efter Djurgårn åkte vi tillbaka till Sabina och Mange och åt lite tårta, Mange fyllde ju år i fredags. Så vi hade med oss en present också, och de hade en till mig sen jag fyllde år. Vilken surprise liksom! :)

Sen började vi resan hemåt, vi åkte väl vid fyra-fem, ville ju försöka komma iväg i hyfsad tid eftersom att vi hade 40 mil till att åka. Vi kom till Knivsta, sen la den stackars femtio år gamla bilen av. Måttligt road var vi då. :)

Slutade iaf med att vi fick hyra en sån där otroligt färgmatchad Nissan Note som är blå och orange i sann Statoill-anda.

Gick ju onekligen fortare att ta sig hem då iaf, men dyrt i längden blev det ju. Hämtade lite spännband av pappa vid 23 typ och åkte hem och fixade matsäck till dagen efter, man tröttnar ju på hamburgare. Vi gjorde pastasallad med kyckling, feta och pesto och så blandade jag philadelphiaost med basilika och rödlök och bredde på mackor som vi la den överblivna kycklingen och lite sockerärtor på. Gott! Blandade saft och kylde, laddade kaffepannan och plockade ner biscotti och lite frukt.

Vi fick gå tidiagre från jobbet i måndags, gick vid halv tre, jag kastade mig i hyrbilen och körde för att hinna lämna igen den innan nästa dygn skulle börja debiteras, ganska onödigt liksom. Pär hyrde en trailer,  och kopplade på Edith, hämtade maten hemma och hämtade upp Leo innan han begav sig efter.

Jag satt en timme på macken i Knivsta när jag lämnat bilen och väntade på dem. Hedrade mormor och köpte Hemmets Journal och löste korsord och åt lite ost.

När de kom så baxades bilen upp på trailern och sen rullade vi hemåt. Gick förvånansvärt smidigt, vi var hemma vid 23 och trailerna var tillbakalämnad vid halv tolv. Sen var det natten!

FREDAG!

Therese ligger snäppet före, varenda gång jag skall mobba henne för taskig uppdatering så är det ju gjort!

Bara att falla för grupptrycket. Grupptrycket är trevligare nuförtiden genteomt när man gick i skolan, får liksom mindre konsekvenser nu. :)

Det coola huset bredvid oss är till salu, riktigt fint på insidan också. Men för få sovrum och väldigt dyrt.

Pelle ska iväg med Leo och köra en sväng gokart idag direkt efter jobbet, så jag ska passa på att dyka in till mor och far så släpper Leo av Pär där sedan.. Sen efter det så ska det inhandlas en present, tur att vi har hyfsad koll på vad..

Sen blir det räkor och vitt vin, även Leo ska vara med. En romantisk kväll. ;) Lagomt enkelt när vi inte ids laga mat och det är ju tidig morgon imorrn som gäller. Pappa har tagit semester så vi skall få sitta nånstans inne i tåget ist, som tur var så kliver de upp på morgonen och skjutsar oss till station. Underbart!

Oj just det ja, Pär och jag har vunnit 1 000 kr i resecheckar på via P3. Hur kul som helst, vi drog ihop en liten story och skickade dit och vann. Hhi, det var vi som tog på oss äran att tippa åt jobbet idag, så vissa skulle hem och förbereda sig för förtidspensionen nu i helgen. :D

Fikade en snabbis hos Sabina i onsdags efter Birstaturen också, var första gången jag såg hennes fondvägg i vardagsrummet. Pinsamt, men sant. :) Den har ju suttit där ett tag. :)

Har även varit och kollat in nya Max i Birsta, Pele skulle bjuda Emil på lite käk efter pianoäventyret och man är ju inte sen att hänga på en sån sak.

HIttade ett par riktiga roliga byxor på Cubus, de passade mig perfa och en klänning där också, den hart jag invigt idag. Det är underbart att springa runt i halteneck när andra har vinterjackor. Ändå höll jag på att avlida av värme. Shit alltså. Vi sprang på Donken på fikat nu på eftermiddagen också, en Flurry med Daim och chokladsås, det gör susen för Beach 2008 det!

Oj, nu var det länge sen igen...

Therese har gått om mig i uppdateringar, det är en aningen oroande. Hon har ju barn.. Jag har ju bara Pär. Eller, skillnaden kanske inte är så stor? ;)

Vi skulle ju naturligtvis lämna in våra deklarationer sista dagen, why not liksom? :) När vi skrivit allt och skulle åka iväg och lämna dem så kliver Pär utanför dörren utan sin deklaration. Hejlöst kul!
Numera behöver jag bara titta lite snett på honom så inser han på en gång att nåt ät tok och så klickar det till, oftast. :)

Vi firade inlämnandet och de kommande stora hålen på våra respektive konton med ett par tre drinkar hemma. :) Det blev Spritzers för hela slanten! Gott. :)

På lördag ska vi åka tågf med pappa, vi ska ner till Småland och hämta hem en bil. Ännu en bil väljer jag att kalla det. :) Åka 75 mil hem sen utan radio, det kan bli hårt.

Ikväll skall för övrigt Pär, Emil och Leo upp till Härnösand för att hämta hit Lenas piano, de har ej plats för det längre så det skall få bo hs oss. Dock har vi ingen plats för det just i detta hus, så det får bo i förrådet tills vi flyttar igen.

Vi har tagit oss igenom tre smaker nu i Ben & Jerrys' glassortiment. Favoriten är fortfarande helt klart Chocolate Therapy! Jag dreglar bara av tanken på det.

Glömde mobilen hemma idag också, så jag fick åka hem en snabbis nu på morgonen. Man klarar sig ju inte utan mobil på det här stället, de ringer ju direkt på mobilen från alla håll och kanter, det var ju fördelen med kundtjänst iaf. Anonym så det förslår kunde man ju vara där.

RSS 2.0